Black Friday - 25% reducere; Transport gratuit la Easybox indiferent de valoarea comenzii.

CAFEA DE SPECIALITATE

CAFEA DE SPECIALITATE COSTA RICA LAS LAJAS (SEMI-HONEY)

Lime, caise, note florale, ciocolata

Costa Rica Las Lajas – Catuai Semi Honey

Varietatea Catuai este cultivată la altitudini de peste 1.400 m și este procesată prin metoda Semi Honey – un proces hibrid între spălare și honey, în care o parte din mucilagiul natural al cireșei este păstrat pe bob în timpul uscării. Asta intensifică dulceața și corpolența, dar păstrează claritatea specifică cafelelor din Costa Rica.

Rezultatul este o cafea cu dulceață intensă, corp cremos și claritate remarcabilă în ceașcă, ce evidențiază terroir-ul costarican într-un mod echilibrat și memorabil.

Ideală pentru: Pour-over, Aeropress, Espresso light roast, degustători care apreciază complexitatea naturală și dulceața enzimatică a cafelelor de origine.

 

49.50 lei188.00 lei

Informații produs

Origine

Costa Rica

Regiune

Alajuela

Ferma

Las Lajas

Varietate

Catuai

Altitudine

1500-1700

Procesare

Semi-Honey

Note

Caise, Ciocolata, Lime, Note florale

Descriere

Costa Rica Las Lajas – o cafea de specialitate semi-honey

Ferma Las Lajas este condusă în prezent de Oscar Chacon și soția sa, Francisca, care reprezintă a treia generație de producători de cafea din familia lor. Aceștia au reușit să păstreze moștenirea fermei lor, iar cafeaua lor a câștigat o popularitate imensă. Producția ajungând la peste 2000 de saci pe an. Cei doi conduc o operațiune agricolă diversă, care implică cultivarea și procesarea cafelei. Acest lucru ducând la crearea unor cafele unice, bazate pe terroir, care nu pot fi găsite în altă parte. Francisca și Oscar Chacón conduc o fermă impresionantă, complet integrată; ei controlează selecția, agronomia, procesarea, degustarea precum și sortarea.

cafea de specialitate semi-honey

O fermă cu un statut aproape legendar, Las Lajas produce cafea din 1840. Cuibărită la poalele vulcanului Poas, în regiunea Sabanilla din Alajuela, Costa Rica, ferma a fost transmisă din generație în generație.

În anul 2000, Las Lajas a devenit una dintre primele ferme din Costa Rica certificate oficial ca fiind organice. Istoria practicilor lor organice, însă, datează din 1980, anul în care tatăl lui Oscar a decedat din cauza unor boli legate de pesticide. Deși la acea vreme nu se plăteau prime pentru cafeaua organică, Oscar și Francisca știau că trebuie să facă trecerea la agricultura organică și sustenabilă pentru sănătatea și longevitatea atât a familiei lor, cât și a Las Lajas. De atunci, ei sunt campioni ai agriculturii organice.

Costa Rica Las Lajas – Cafea de specialitate Semi Honey 

Varietatea Catuai este cultivată la altitudini de peste 1.400 m și este procesată prin metoda Semi Honey. Un proces hibrid între spălare și honey, în care o parte din mucilagiul natural al cireșei este păstrat pe bob în timpul uscării.

Rezultatul este o cafea cu dulceață intensă, corp cremos și claritate remarcabilă în ceașcă, ce evidențiază terroir-ul costarican într-un mod echilibrat și memorabil – o cafea pentru filtre premium.

Profil senzorial:

Note de miere de flori, caise, nectarine coapte și ciocolata, cu o aciditate fructată și un postgust lung, curat și siropos.

De ce este specială această cafea:

  • Procesare artizanală Semi Honey, realizată manual

  • Uscare lentă pe paturi africane pentru intensificarea dulceaței naturale

  • Provenită din una dintre cele mai apreciate ferme de microloturi din Costa Rica

Ideală pentru filtre premium dar și pentru un espresso diferit: Pour-over, Aeropress, espresso light roast, degustători care apreciază complexitatea naturală și dulceața enzimatică a cafelelor de origine.

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CAFEA DE SPECIALITATE COSTA RICA LAS LAJAS (SEMI-HONEY)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Testimoniale

Clienții ne recomanda și ne apreciază

"Cafeaua de la Murs Coffee Roastery este pur și simplu fenomenală! Prăjirea atentă și atenția la detalii se simt în fiecare ceașcă.

Oana Petruț

recomandă Murs

"Îmi place că sunt mereu proaspete și se simte că sunt făcute cu grijă și pasiune."

Emilia

recomandă Murs

"Cafeaua lor este impecabilă, iar ambalajul este foarte elegant. Recomand cu căldură tuturor iubitorilor de cafea."

Mihai

recomandă Murs

"Mă bucur că am descoperit această marcă locală de cafea, este cu adevărat excepțională. Bravo, Murs!"

Florin

recomandă Murs

De pe blog

Cele mai recente știri

home-hero-arrow-left home-hero-arrow-right