Informații produs
Origine | Ethiopia |
---|---|
Regiune | Guji-1 |
Ferma | Getachew – Dimtu Tero |
Note | Ciocolata cu lapte, cirese, zmeura, vanilie |
Altitudine | 1800 |
Procesare | Washed organic |
Varietate | Heirloom |
Scor SCA | 86 |
Descriere
Cafea de specialitate organica Ethiopia Dimtu Tero (washed organic) provenită din regiunea Guji, Ethiopia, recunoscută pentru profilul său aromatic complex și cultivarea sustenabilă. Aceasta cafea de specialitate este certificată organic și produsă in condiții de înaltă calitate, procesata prin spălare pentru a scoate in evidență notele fructate intense.
Povestea Fermei Dimtu Tero
Pentru o călătorie de la Addis la ferma Dimtu Tero, este nevoie de 1,5 zile pentru a ajunge acolo. Dacă traversezi Yirgacheffe, găsești dealurile și câmpiile din Guji. Un peisaj complet diferit față de Yirgacheffe. Drumuri puțin mai bune alunecă peste câmpii ierboase deluroase, potrivite pentru animale. Deși cafeaua ocupă un rol principal în cultura Guji, au durat ani înainte ca oamenii din Guji să înceapă să comercializeze cafeaua.
Dar la începutul anilor 2000, părinții fondatori ai culturii bogate de cafea a regiunii Guji, Haile și Tesfaye, au început să cultive cafea. Tânărul Getachew Zekele a trăit in plină transformare și, când a crescut, a devenit parte din ea. Deși a ales o carieră în cafea, Getachew a crescut în capitala Etiopiei, Addis Abeba. Familia Zekele s-a mutat în sud din cauza oportunităților de carieră pentru tatăl lui Getachew. O decizie care ar deschide calea pentru cafea a lui Getachew.
Getachew își amintește cum părinții lui l-au prezentat într-o comunitate iubitoare de cafea. „Cafeaua este o cultură respectată în zona în care am venit să locuiesc. Comunitatea folosește cafeaua ca hrană, în ritualuri și ceremonii și este folosită și ca instrument de binecuvântare a liderilor tradiționali, Abba Gadaa.”, explică Getachew.
Ferma Dimtu Tero, cunoscuta și sub numele de Plantația Dimtu, este o ferma semi-padurica de 151 hectare unde se produce cafea de specialitate organica. Nu se poate observa unde începe sau unde se termina ferma, deoarece ferma este una cu pădurile din Guji. Getachew face eforturi mari pentru a păstra natura neatinsa. Producția sa de cafea ecologică a oferit fermei certificările NOP (Național Organic Program USA), UE, JAS (Japan Agricultural Standards JAPAN). O caracteristica unică pentru fermele de cafea etiopiene.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.