Transport gratuit în Romania pentru comenzi mai mari de 200 lei.

CAFEA DE SPECIALITATE

CAFEA DE SPECIALITATE NICARAGUA – LA ESCONDIDA FINCAS MIERISCH (ANAEROBIC LOW TEMP NATURAL)

Caramel, struguri roșii, prune, ciocolata alba

Cafea de specialitate anaeroba La Escondida de la Fincas Mierisch, ce cuprinde 9 ferme de cafea în Nicaragua și 3 ferme în Honduras. În Nicaragua, fermele sunt situate în departamentele Matagalpa și Jinotega. Ferma La Escondida, cu o suprafață de aproximativ 70 hectare, se afla in departamentul Jinotega, comunitatea Lipululo, managerul fermei fiind Jose Elias Contreras. Cafeaua de specialitate obținută prin procesul de fermentare anaerobă la temperaturi joase este un proces nou considerat experimental aplicat cafelei verzi pentru a obține profile aromatice complexe.

 

55.00 lei210.00 lei

Informații produs

Origine

Nicaragua

Regiune

Jinotega, Lipululo

Ferma

La Escondida/ Fincas Mierisch

Varietate

Red Catuai

Altitudine

975-1230

Procesare

Anaerobic Low Temp Natural

Note

Caramel, strugurii rosii, prune, ciocolata alba

Scor SCA

86

Profil prăjire

Omniroast

Descriere

Cafea de specialitate anaeroba de la Fincas Mierisch ce cuprinde 9 ferme în Nicaragua și 3 ferme în Honduras. În Nicaragua, fermele sunt situate în departamentele Matagalpa și Jinotega. Matagalpa găzduiește 6 ferme, în timp ce Jinotega, puțin mai departe spre nord-vest, găzduiește 3 ferme. Fiecare fermă are un microclimat și o compoziție unică a solului, ceea ce face ca și calitatea cafelei să fie cu adevărat distinctă una de cealaltă.

Dr. Erwin R. Mierisch, împreună cu soția sa, Maria Ligia McEwan de Mierisch și copiii lor Erwin Jr, Eleane și Steve și-au asumat responsabilitatea pentru această moștenire la începutul anilor 1990.  După ce războiul civil din Nicaragua din anii 1980 a încetat. În această perioadă, acțiunile lor au făcut ca ferma sa intre in noua lume a cafelei de specialitate.

Erwin Jr, Eleane și Steve, a 4-a generație, au propulsat cafeaua lor, cafeaua nicaraguană în general, în centrul atenției internaționale. Ei s-au implicat in organizarea, jurizarea și participarea la programul Cupa Excelenței de la începutul până la mijlocul anilor 2000.

cafea de specialitate anaerobă La Escondida Fincas Mierisch

cafea de specialitate anaerobă La Escondida Fincas Mierisch

Astăzi, dr. Mierisch este încă responsabil de toate deciziile agronomice pentru ferme, iar Eleane Mierisch este directorul general. 

Ce este fermentarea anaerobă ?

Fermentarea anaerobă este un proces chimic. Carbohidrații, cum ar fi zaharurile, sunt descompuși în alcooli sau acizi prin activități microbiene în absența oxigenului.

Fermentarea anaerobă se referă în mod specific la fermentația care are loc într-un mediu fără oxigen, cum ar fi un recipient sau un rezervor etanș din inox. Recipiente complet sigilate si lipsite de oxigen. Ele sunt dotate cu supape cu sens unic care permit eliberarea CO2 acumulat in urma fermentarii, dar care impiedica infiltrarea oxigenului in recipiente, in timpul procesului. Imediat după ce au fost recoltate, cireșele de cafea sunt introduse in astfel de recipiente și puse la fermentat o anumită perioada de timp. După ce a avut loc fermentarea atent controlată de fermieri, cireșele de cafea sunt ulterior procesate fie natural, fie red honey sau washed. Cafeaua La Escondida, Fincas Mierisch din Nicaragua ulterior fermentării la temperaturi joase intra in procesul de uscare naturală.

“It’s not easy achieving quality coffee year after year. Mother nature can only take us so far – the rest is up to us.”

— Doc Mierisch

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CAFEA DE SPECIALITATE NICARAGUA – LA ESCONDIDA FINCAS MIERISCH (ANAEROBIC LOW TEMP NATURAL)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Testimoniale

Clienții ne recomanda și ne apreciază

"Cafeaua de la Murs Coffee Roastery este pur și simplu fenomenală! Prăjirea atentă și atenția la detalii se simt în fiecare ceașcă.

Oana Petruț

recomandă Murs

"Îmi place că sunt mereu proaspete și se simte că sunt făcute cu grijă și pasiune."

Emilia

recomandă Murs

"Cafeaua lor este impecabilă, iar ambalajul este foarte elegant. Recomand cu căldură tuturor iubitorilor de cafea."

Mihai

recomandă Murs

"Mă bucur că am descoperit această marcă locală de cafea, este cu adevărat excepțională. Bravo, Murs!"

Florin

recomandă Murs

De pe blog

Cele mai recente știri

home-hero-arrow-left home-hero-arrow-right